manotantens strategier

måndag 29 november 2010

Advent

Börjar skönja grinchfläckarna nu, de brer ut sig mer o mer och snart täcker det gröna hela kroppen. Vid lucia brukar morrhåren sticka ut, ögonen gulnar och tänderna med.
Men i år ska jag försöka ignorera denna metamorfos.
Jag ska bara flyta med... kanske t o m känna en viss tillfredsställelse över att jag kommit så långt i livet att jag verkligen inte bryr mig om måsten o borden.
Det är indeedindeed någonting att känna tillfredsställelse över kan jag lova!
Och statoils lussebulle är fortfarande bäst...

5 kommentarer:

L8 sa...

mmm har ånyo lovat mig själv att bara flyta med strömmen förbi alla
julbord och hysteriska konsumerande människor. Ibland går det det och ibland sitter jag och gråter bland presentsnörena. Vi ser tiden an. Men i år känns det SAFE, en solid "antijulkänsla".

Irene sa...

Jag blir bärre o bättre för varje år att hoppa över alla måsten innan jul. Visst pyntar jag o köper en del klappar, men hysterisk julstädning förekommer inte. Jag bryr mig inte längre o det är skönt. Har nog med åldern att göra.

4U2! sa...

Synd man inte kan överräcka en bulle via datorn för då skulle du fått smaka på sambons lussebullar. Bäst i test! (test som jag genomför).

manotanten sa...

L8; en solid antijulkänsla är precis vad man vill åt ju... men som sagt ibland är man alldeles lagom grinchig och kan njuta av t ex chokladtryffeln trots allt, ibland går det åt pipsvängen när avsmaken för överkonsumtion och hyckleri tar över och förstör även den allra minsta sill- eller chokladbit...

irene; skönt verkligen när man inte bryr sig längre och kan hoppa över onödiga måsten och mest bara njuta av sånt julgrejs som ändå är njutbart, för det finns ju sånt, det finns det... tror som du att det har med åldern att göra

4U2; åh, det hade ju varit härligt jag gillar verkligen lussebullar nuförtiden!

Rosa Grep sa...

Var glad att december går så fort - Wax on, wax off.

 
web statistics