manotantens strategier

fredag 8 april 2011

Berlusconi

Lilla kerublockiga Silvio växte upp under den lombardiska solen. Hur hans ego utvecklades utan någon som helst proportion till hans hjärna och satta kropp, det är en gåta. Eller nej, det är det ju inte alls; bekräftelsetörst och självhävdelsebehov finns alltid med i spelet när det handlar om så små pojkar.
Men nog har väl karln överdrivet länge nu smutsat ner de stolta italienarnas anseende. Dragit ner hela anrika l'Italia i ett generande träsk av floskler, porr och mutskandaler. Länge nog, tycker man.

Han har dock en mycket bra lösning på hur lågavlönade italienska arbetare ska ta sig ur fattigdomen. Det är helt enkelt att "tjäna mer pengar"... Ja, hur svårt kan det vara liksom.
Blir man hemlös efter en jordbävning har han också ett litet tips till de drabbade.
Inte behöver man väl hänga läpp särskilt mycket över det utan hellre då betrakta sin hemlöshet som en lite överraskande men trots allt ganska trevlig campinghelg. Ja, man kan ju lika bra passa på att njuta av italiens fina natur och milda klimat när man ändå bor under bar himmel. Grilla lite, dricka en fin årgångsbarolo kanske. Vem vet det kanske blir ett riktigt bunga-bunga party av alltihop; äkta italienskt fredagsmyyyys.

Hur man ska lösa våldtäktsproblematiken har han dock inga förslag på... eller jo, om det fanns "lika många poliser som vackra kvinnor" kanske... men även han inser att det inte är realistiskt att rekrytera ett så stort antal polismän så; våldtäkt... ja, det är är nog något som italiens vackra kvinnor liksom får räkna med som möjlig utgång även i framtiden.

Nä, detta "tålmodiga offer", ja, "politikens Jesus Kristus", som han betitlar sig själv denna modesta parmacoglioni, är ett enda stort grodcitatsmaskineri men borde väl för bövelen (och om inte annat för sin egen skull) kunna hålla sista tanden för fladdrande tungan någon enstaka gång, tycker man.

Annars är det nog hög tid för hans Madre att kliva in och örfila upp honom, så där, lite italienskt. Tycker man.
Jag menar kallar man Obama för "ung, snygg och solbränd" kanske man ska åka hem till Lombardiet och odla ruccola i stället.

3 kommentarer:

4U2! sa...

Hur folket där ändå står ut med honom ... en befogad fråga?

RosaGrep sa...

Han är en riktig fåne. Någon dag kommer han skrapa knäet på betongen och då kommer han punkteras. Han kommer flygprutta-runt på hela parkeringen tills det bara ligger ett tomt Berlusconi-skal kvar.

Very true story.

manotanten sa...

4U2; en fråga befogad så det räcker... han är förvånansvärt populär skrället där i gipskatternas land... kanske har det något med latino/matchokulturen som legitimerar hans korkade kvinnosyn och han har verkligen stöd även hos madonnorna minsann... men ändå... sen äger han väl tre tv kanaler o har deras fulla stöd så rapporteringen om hans förehavanden är nog -trots dagens datum och trots att jag är övertygad om att italienarna har tillgång till internet osv- så är det ordentligt vinklade och överslätande rapporteringar i de kanalerna... han har (hmm) talets gåva sägs det och har etablerat sin landsfaderimage ordentligt och sin egen pappa vill man gärna försvara in i det längsta... ja, så stort stöd har han, omtyckt o populär... men han har belackare också förstås o efter senaste prostitutionsskandalen kanske det går åt pipsvängen... men å andra sidan tror man att han kommer att undslippa rättegång o som jag läste att en italiensk kvinna sa; "även en president har ju känslor o han är väl inte den ende mannen som tycker om vackra kvinnor..."... håhåjaja

Rosa Grep; haha, väntar ivrigt på den dagen o hoppas att någon alert italiano har kameran framme o lägger ut pruttflygturen på youtube!!!

 
web statistics