manotantens strategier

lördag 16 maj 2009

Tetris

Häromdan såg jag av en slump sonens gamla Game-Boy ligga på en hylla i hans infernaliska, säkert hälsovådliga, excuse for a room... Ja, det med heltäckande klädmatta och matrester i olika stadier av intorkning... där saker av mycket tvivelaktig karaktär från Trias samsas med högteknologisk utrustning; vilkens användningsområden, jag dinosaurien inte har en aning om.

Nåväl, Pazjitnovs genialiska spel från 80-talet med de där klossarna som ramlar från ovan var jag en mästare på när det begav sig... och många år efter det.

Men det ska vara "orginalet" på Game-Boy!
Då klår jag nog de flesta... vilket ju är rätt ovanligt, då jag inte är riktigt bra på nåt egentligen, utan en riktig Salieri... en medelmåtta, med viss talang, men aldrig når upp till "mästarnivå" på nåt som helst plan.

Ja, utom kanske gammel-Tetris då!Jag menar level 16; då går det jävligt fort!
Hundratals rader och en poängsumma som jag inte minns exakt men som var 6-siffrig i alla fall.

Började aldrig på lägre level än 9:an... kunde "slida" in en L:or i hålrummen långt ner, och stor-raketen varje gång, det Ni!!!

.................... ........................ ........................... ..........................

Surfade dock runt lite nyss på några tetris-sidor... och det är klart att... maxat ut poängen vid 999.999 på level 20 (!) har jag inte en suck att klara, nånsin... DET ser helt OVERKLIGT ut på den 30 minuter långa nörd-filmen som finns som bevis... mäh, hur mycket har man nött då???

Kanske skulle jag i a f investera i nåra AAA och ta upp kampen om raderna nu när jag hittade gammel GB... med nackspärr som biverkning.. näh kanske inte, troligtvis INTE, nej!

2 kommentarer:

Tina sa...

Åh, tetris *nostalgi* För att inte tala om Dr Mario som gav mej många sömnlösa nätter. Bara en gång till... Kommer inte ihåg nivåer o sånt, bara att det var omöjligt att sluta.
Sen i tidernas begynnelse när allt var en C64 med bandstation. Då hade jag skavsår i tumvecket av Great Giana Sisters.

manot sa...

Ja, axlar o armar o nacke o fingrar offrades för dessa ändamål... hur klokt är det?

 
web statistics