manotantens strategier

lördag 2 maj 2009

Manos släktingar

Satt och googlade lite på Manos "förfäder" igår och hittade uppfödaren Anette Olofssons hemsida (klicka; länkat) och där fanns bilder på både mor o far...
Kul!
Jag hade sett bilder för länge sen, nån helt annanstans på hans mamma; arabstoet Noppsys Fayscha... och på hans morfar; den kända hingsten Fadlak, förståss.
Även Appaloosan GKS Black Warrior som är hans farfar hade jag sett nån bild på men pappa A'S Minor kunde jag inte hitta någonstans...
Men nu fanns han ju där han med! (japp en länk...)
Tyvärr omkom han i en tragisk olycka när han stegrade sig o slog runt för drygt ett år sen vad jag förstod på deras hemsida... (länk till Minors minne)
Också Noppsys Fayscha är numera i hästhimlen men innan dess hann hon få tvillingföl! (länkat även här!)

(Sen hittade jag till Manos HELBROR också... och han är VÄLDIGT LIK Schaman! Men jag har inte fått klart med att jag får "låna" några bilder från hans mattes hemsida än...)


Några förfäder då


Fadlak
morfarGKS Black Warrior
farfarNoppsys Fayscha
mamma


A'S Minor
pappa


Tycker förståss att Mano liknar på sin far lite... blicken mest kanske och "formen" och när man tittar på bilderna på hemsidan när Minor springer lös på en ridbana är det rätt mycket Schaman där faktiskt...
Kul i a f med bilder o historier om släktingar... hoppas jag kan "låna" några på brorsan åxå för han var riktigt snarlik Mano, verkligen!

2 kommentarer:

Irene sa...

Oj, vilka fina förfäder! Kan du inte lära in tricket som mamman kan?

manotanten sa...

Nä huu, de verkar ju ha "stegring" i blodet allihop de här förfäderna... vilket är nästan det enda jag är lite rädd för när hästar gör.
Bockningar o sido-teleporteringar o turbo-växel är okej, tom för en "tant" som jag men när de reser sig rakt upp... huvaligen.
Som tur är (peppar,peppar) gör Mano inte det, inte uppsuttet iaf...
Men han kan lite andra "cirkus-konster" eller trick, kul att träna på det ibland och Mano älskar det! Det var ett tag sen nu, kanske ska passa på nån dag.

 
web statistics