manotantens strategier

söndag 31 oktober 2010

Oktooober

Min absoluta favoritmånad gick för fort.
Alldeles, alldeles, alldeles för fort gick käraste oktober och som vanligt känns det som jag inte hinner, inte hinner, inte hinner...

Men vad är det jag ska hinna?
Eftersom jag numera är nykter och avgiftad listoman, dvs jag skriver inga to do listor längre, så kan jag inte påstå att jag vet vad det är jag skulle hunnit.
Och det är ju skönt.

I stället för alla göra-listor jag så maniskt plitade ner förr var ju tanken att jag någonstans skulle notera allt jag verkligen GJORT. En have done lista.

Det är inte lika lätt det.
Att komma på vad man ska/måste/borde göra går som en dans. Som om det fanns i generna.
Att skriva ner vad man gjort, helst genast när man gjort det, är något man måste träna på. Lära sig.
Tydligen.

Försöker komma på nu all nytta jag gjort i oktober...
Hmmm... svårt.
Men:
Stortvätt härom veckan t ex.
Jag har städat och skurat en hel del i stallet.
Jag har smort sadeln och tränsen och tvättat täcken.
Ridning i stort sett varje dag på väldigt pigg och busig Schaman.
Jag har snart fixat tandproblemen.
Har varit på lokal och dansat, det är nyttigt.
Jag har faktiskt köpt en vinterjacka. Opraktiskt icke-svart är den; dimmigt naturvit men varm och snygg och skön och bekväm och... ja, väldigt opraktisk, men ändå.
Jag har städat hemma också, tro det den som vill.
Och på jobbet...
Ja, när jag tänker nu på allt jag gjort på jobbet... det är ju så mycket att jag borde ha medalj egentligen.

Finns mer, ojoj, det finns mer men nu känner jag hur det suger i måstegöralistnerverna på ett väldigt obehagligt sätt.
Det är tydligt att som den forna list addict jag är kan jag tydligen inte skriva några listor alls längre innan to do, to do, to do recepterorerna kickar igång och jag är snubblande nära ett rejält återfall.

Och det vill vi inte, det vill vi verkligen inte.

(Jag får fuska lite på jobbet... jag måste erkänna att jag brukar det ibland... skriva härliga, förfärliga och nedbrytande to do listor på jobbet...)
Ajajaj.

6 kommentarer:

L8 sa...

mmm oktober är najs...men snabbt slut tog den ju. Listor det är spännande...har aldrig gjort en lista i hela mitt liv. Tack mano! Detta är kanske räddningen i mitt kaos? Lovar att inte bli addicted...vet inte ens om jag klarar av att skriva en.

Irene sa...

Jag skrev också listor förr o de höll på att knäcka mig. Hade hela tiden ångest för det jag inte hann. Nu för tiden tar jag lite lättare på saker o ting.
Tycker det verkar som om du haft en härlig oktober!!!

4U2! sa...

Just nu kan jag bara skriva "what-I- can-do"- listor.

manotanten sa...

L8; listor är härliga o ger iaf ett hhärligt sken av att ha kontroll över kaoset, så kan man bara klara av att inte bli beroende så är de hur bra som helst men se upp när du börjar dagen med en lista, när listorna ligger överallt och du bara måste skriva en till fast du redan skrivit tre...för att du inte kickar på den senaste... ja, se upp när du märker att du trappat upp listandet och inte längre bockar av någonting...=)

irene; ja, det är ju just det med listorna att ångesten kommer när man märker hur lätt det är att skjuta fram saker och skriva en ny, uppdaterad lista gång på gång... men härlig känsla av att ha koll, som sagt... i början... jag försöker också ta saker lite lättare nu men återfaller ibland...

4U2; what I can do -listor...härligt!
läste lite om din situation just nu och hoppas allt blir bättre o bättre för dig...det tror jag!

tills du kan allt måste ju "what I can do" listor vara de bästa listorna av alla tänkbara... skriv för sjutton inga can't do listor iaf utan fokusera verkligen på CAN DO!
lätt för mig att säga, förresten... har en mamma som nyligen gått igenom liknande operation som du o förstår hur svårt det kan va men har ingen egen erfarenhet o då är det lätt att snacka kanske men jag hoppas verkligen att du blir bättre o bättre hela tiden och kommer starkare ut...

Rosa Grep sa...

Haru gjort allt det? Nääää nuuu ljuuuuuuuger ru!

Det såg faktiskt väldigt flitigt ut, ska nog också göra en "have done"-lista men är rädd att oktoberlistan bara skulle bli deppig.

manotanten sa...

ljuger o ljuger... jag kryddar sanningen lite för att peppa migsjälvet bara...
det tycker jag du kan göra också...
ologiska hjärnor, ja, alla slags hjärnor förresten är väldigt lättlurade så länge man inte ljuger så örona ramlar av för det gör ganska ont... hjärnan tror på det ändå men det är inte värt besväret m att tejpa fast dem igen... knappt så silvertejp funkar

 
web statistics