manotantens strategier

tisdag 29 september 2009

Från altruism till misantropi på två jävla sekunder!


Kanske var det frost i natt. Bara 2 gradigt när jag åkte ner till stallet i morse.

Hade nästan glömt hur mycket jag tycker om kyla!

Allting blir klarare, vackrare, frasigare och så mycket mer... jag vet inte... mer naturligt kanske. För oss nordbor. Som vill samla i lador och vara redo för hårda tider. Vi som stretar med och mot naturen, vädret.... med stenen i åkern, frosten, oåren och den krabba sjön... vi som formats av granit och isande vindar... ... ...


Nej, arga vargen har inget med det här att göra...

(forts några timmar senare)
...ja, vi bortklemade stackare, vi som vill ha Ordnung in der Welt... dammfritt och sterilt.

Vi som småsint ser ner på dem som mindre har och avundsjukt sneglar på bättre bemedlade i samma ögonblick... vi som inte klarar av att "get our priorities right"; som inte tänker med hjärtat utan med arslet, tydligen. Vi som gnetar och stretar med det materiella, det prestigefyllda, det fysiska... ytan, finishen...

Som putsar och skrubbar o lyfter o stylar alla SYNLIGA ytor på hem o kropp! Men döljer skiten bakom, under, bredvid... eller skyfflar över på andra.

Ja, mitt goda humör och altruistiska sinnesstämning vände verkligen tvärt där när jag hade förmånen att stöta på o diskutera (trivialiteter) med några exemplar från människobyn; exemplar av den låååga sorten; den sorten som döljer nåt, den som har skit under mattan och hela döskallekatakomber under huset.

MEN som glänser och skiner på ytan... Mercan, Audin, ny-Volvon polerad och ny servad, trädgården ansad och gångarna krattade, raka... komposten maskfri, hundarna avlusade, kläderna hårdpressade... allting klippt och ansat och borstat och skrubbat.

OCH låglevel-människo-stanken dold under ett spykänsleframkallande starkparfymerat tvättmedel... och på det en duschkräm med "doft" och på det en hudkräm med "doft" och på det en parfym eller after shave med nånting dött i, något som är menat att dofta gott MEN som, när det blandas med ÄCKEL-LÅGLEVLARNAS illa dolda panikprestigeångestsvett, luktar som något som alla vilda bytesdjur hade känt på kilometers avstånd och flytt i panik i från eftersom det signalerar rovdjur av värsta sorten, den sorten som dödar och lemlästar utan urskiljning, den sorten som har kommit så långt ifrån sitt ursprung att naturen skäms över att ha evolverat fram nåt dylikt!

FEGA, BORTDALTADE, KADAVER... RUTTNA INIFRÅN!

Ja, mitt goda humör fick ett tvärt slut där och misantropen i mig önskar nu att jag kunde utöva voodoo eller kasta nån förbannelse eller iaf nåt ont öga på det som väl egentligen (och förhoppningsvis) är en mycket liten procent av vår befolkning men som märks och hörs och syns och som retat upp mig nu så jag är alldeles UTOMORDENTLIGT FÖRBANNAD!!!!

Vad och vem saken gäller spelar ingen roll för det är i det stora hela så fantastiskt oviktigt och sådant som jag ju inte brukar bry mig om i vanliga fall... men jag antar att den här jävla förkylningen sänkt hela allmäntillståndet så pass att den gjort mig mottaglig för IDIOTER!

Men, herregud så onödigt att slösa tid o kraft på dem... IDIOTERNA!

5 kommentarer:

Blipp sa...

Nej men så skönt att få lite kraft ur mötet med dom (andra)! Att få bli lite förbannad och upphetsad och tänka lika krispigt som luften och bli stålblå och röd inuti och skämmas lite för att man blir så beröööörd och är så påverkbar och va bra att man fortfarande är det, fast du säkert stött på en o annan låglevare tidigare och borde stå över att hetsa upp sig mm.mm. mm. så skönt med lite ilska.....passar bra på hösten när man skall öppna grindar mot meningslösa hagar o sånt.

Kajsa sa...

jag håller med Blipp, skönt med en riktigt ordentlig ilska!

manotanten sa...

hahaha
tack, tack, tack för att ni också gillar härlig ilska o peppar så skönt

och ja, det finns många meningslösa hagar att öppna grindarna till, ekelöf har så rätt... det är uppfriskande ibland med meningslöshet ändå

syster sa...

Word där syster, man blir sådär jävla trött ibland.

manotanten sa...

JA
ibland blir man bara så
T
R
Ö
T
T
!
!
!

 
web statistics