manotantens strategier

onsdag 14 oktober 2009

Borstj


Japp, då kör vi igen, så det ryker...

Tre tunga dagar, tre långa dagar kvar... till helgen

Och sen blir det måndag utan att man hinner blinka.

Svägerskan står dock på agendan till helgen så det lär bli dining and wining igen och en del diskussioner och snickesnack och sånt där som det blir in the family. I alla fall i vår... det finns några med heta debatt-hjärtan i släkten om man säger så...

Men det brukar vara trevligt och givande ändå... när man vant sig.

Fram för allt är jag glad att nån annan lagar käk för -jag har sagt det förut men det är det mest överjävliga man kan hålla på med ju.

Jag KAN bara inte tycka om det även om jag försöker.

Jag menar det är ju mer kreativt än städ o tvätt o andra rutinsysslor/slavgöra.

Det blir ju fina färger där i grytan, det är konstnärligt utmanande kanske. Iaf mer än säg strykning eller vikning...

Men ändå... det bara kryper i bena när jag hackar eller strimlar eller pocherar nåt... och det går rysningar längs ryggraden när jag steker eller blancherar eller kokar eller överhuvudtaget närmar mig spisen...

Som en junkie på avtändning... mår jag nästan illa.

Det enda som hjälper mig igenom middagsbestyren är att prata rjyisk-sjvejnska med stark brytning och svära o domdjeera låtsas att man är nånslags babusjka i Kaukasien som ska koåka Borstj till hjalva kljanen, eller hjela...

Eller så kör jag den klassiska tv-varianten:

I mitt fall Ryska Kocken som väl är en blandning av "svenska kocken" och en ur-förbannad ryss-Nigella... aldrig långt ifrån kniven.

Då brukar det bli ätbart t o m... Jag är inte dålig på att laga mat... bara ytterst ovillig!



3 kommentarer:

Blipp sa...

Jag vill oxå ha Borstj, men jag får thailandsbakfyllesoppa gjord på ris, kyckling och koriander, och jag behöver inte laga den idag heller, för mannen lagar mat varenda dag, o om han låter bli då blir det Max eller donken eller så öppnar jag en burk med makrill och kokar ett ägg, DET är min matlagning, jag hatar att laga mat, det är det tråkigaste och slabbigaste och tristaste jag vet, oftast, o ibland får jag värsta rycken och gör lammgrytor och kokt kyckling med ris o curry o har faktisk gjort egen leverpastej en gång men då sa alla den smakade som blöt hund luktar....min man säger att jag skall skriva pippeli pippeli, jag tror att han försöker lura mig att skriva ngt snuskigt på finska o det lyckades ju!

Irene sa...

När jag lagar mat brukar jag sätta på bra musik (högt) eller en hörbok. Då lagar maten sig själv.

Unknown sa...

blipp: du har de bra du; en man som lagar mat varje dag och som verkar lite finskt små-kiimainen också...
Ibland ja kan man få RYCK och då räcker det som sagt inte med nåra vanliga rullader inte... värsta storkoket, 7 rätters o efterätter o några matbröd på det...
antingen eller, antingen eller!

irene: japp, distraherande musik är alltid rätt, det går lättare då

 
web statistics