manotantens strategier

lördag 30 januari 2010

Och

så har jag fått en award ju, av Kajsa

En award som betingar må jag säga... till kreativitet och vitalitet, i sinne och hand...Finfin är den ju och jag fick den för mental kreativitet, vilket gör mig extra glad även om den mentala vitaliteten lite som gått i ide nu ett tag här. Ganska trögtänkt känner jag mig verkligen men det är ok för det är en vila i det...Well.

Får man denna award ska man:

Lägga in den på sin blogg, länka till den man har fått den av, berätta sju saker om sig själv, skicka den vidare till sju bloggare och kommentera i deras blogg om att de fått en award.Sju saker om mig själv... hmm.

Jamen ni förstår ju vart det barkar när det handlar om sju saker...1 Vrede; jag är oftare ilsk utan anledning än med.
Har jag en anledning att bli arg då kan jag ofta så buddistiskt smidigt böja o bända o bjuda på noll motstånd vilket sannerligen försvårar för ev motståndare att slåss. Ja där är jag kristen nog o vänder alla mina kinder till. Jag väljer mina fajter jag.
Med vrede som kommer ur djupen är det värre med. Vrede som inte har någon synbar anledning... Den vreden förvånar o förskräcker ibland men något har den ju att förtälja om mig själv och det är ju sällan tråkigt så vrede är nog min favorit, ja nr ett av dödssynderna...


2 Högmodig blir jag bara när jag är full... annars är jag så ödmjuk sååå.

3 Jag kan hänge mig totalt åt frosseri. Man blir ju dock lite rädd för sig själv när man slukat en 200 g choklad utan att blinka. Och gallan kan ge sig till känna när jag tar tredje gången av kött o gratäng o sallad o dressing o vin o efterrätt o kaffe o cognac... men det är det värt ibland.

4 En riktig vällusting är jag, som vill njuta o fröjdas o vara tillfreds både kroppsligt o mentalt men jag har perioder av askes o avhållsamhet också och ett strävansfyllt liv med hårt arbete o tunga ansvar, det får väga upp.

5 Anser mig vara o-girig som fanken faktiskt.

6 Avund känner jag för såna som kan sjunga... så där på riktigt... och såna som kan måla, på riktigt riktigt. Såna som går all in med hela själen vid konstens pokerbord... En sån gåva hade jag gärna fått av gudarna även om den sägs vara tung att bära.

7 Lättjan o jag, vi är som Piff o Puff. We go long back. Lika sammansvetsade som ett par som passerat silverbröllopet... kan varandra utan o innan vi. Alla ränker o försåt vi lägger ut åt varandra dem skådar vi lätt igenom. Och hatkärleken ger trygghet i grunden.
Men lättja i dödssyndssammanhang har mer att göra med passivitet, har jag förstått. Eller att inte bry sig, att vara likgiltig... och det är en annan femma... det är inte PK.Vilka av dödssynderna vi accepterar mer eller mindre än andra ger en vink om vilket samhälle vi har, vilken kultur vi lever i. Ganska intressant faktiskt...Sju bloggare att skicka awarden tillDe nominerade ääääär:RosaGrep som är mentalt vital o kreativ så det räcker!!! Och blir över!!!

Blipp som virkar o stickar, både med garn o ord och t o m kreerar små riktiga bebisar (eller en nu iaf) och trotsar sjukdom o konvenenser o nojor om kvinnors åldrar...

Isabella som sjunger åländskt med ord o musik om skog o hav o granit.

Irene som låter mig o alla andra följa hur hon utbildar sin fina häst mot dressyrens högre klasser. Det kräver massa kreativitet det...

Mia som väl inte gjort nåt okreativt någonsin. Bara radar upp äventyren hon.

Jenny som är en av de mest generösa människor jag träffat och som alltid har ett snällt ord till alla trots att hon haft det tungt i uppförsbackarna. Kreativ med... på flera plan.

Daniel som är totttttaaaalt galen ju och bara tuuu matsj men kiva poika han och spränger gränser för vad som är comme il faut så det står härrrliga till!

4 kommentarer:

Blipp sa...

Tackar till Award o fina ord.

Blipp sa...

Du behöver inte känna avund om de som kan skriva, det är en sådan glädje att få läsa dig.

Irene sa...

Kul att läsa!

Isabella sa...

Ahaa! Nu fattar jag! Kul! TACK!

 
web statistics