manotantens strategier

onsdag 6 januari 2010

Ytor, ytor


Det nya året verkar få folk att vilja göra sig av med saker.

Blipp hänger på en utmaning och rensar hemma genom att slänga, sälja, ge bort och lämna tillbaks 10 saker i veckan" och RosaGrep gör sig av med demoner, multipla personligheter och onödiga ord.

Tänkte göra sammalika jag men har hittills denna vecka inte fått ut mer än köks-soporna.
Två kassar, dock... så åtta saker kvar...

Men det är ju bara onsdag ännu så hopp finnes.

För hur underbart vore det inte att lätta sin materiella börda här i sinnevärlden och få... ytor; tomma... blanka... Ljuva dröm.

Och trots att jag, liksom RosaGrep, håller snoozedemonen nog så kär så har även jag förvisat honom ur huset nu ett tag. Till Hallstavik tror jag visst att det var.

Ja, den själsliga idevärlden skulle må bra av ytor den med nu... inte så förutsägbara... nej; blanka, oskrivna, oskuldsfulla...

Ja, ljuva dröm!


7 kommentarer:

Irene sa...

Ska bli underbart att få plocka bort allt julpynt!! Det står mig upp i halsen nu. Slut på julen!

Fanny sa...

schysst badmössa! haha

Blipp sa...

Där är den, min påse. Känner ofta att jag har hjärnan i en plastpåse! Kanske måste man inte slänga om man inte vill o känner för det, jag bor så himla trångt o lider av alla fula prylar jag samlat på mig, men bodde jag stort så skulle det bara vara IN här.

Kajsa sa...

Åh ytor! Det är bara det att när jag ser en yta vill jag fylla den med något. Man gillar den men bara för att kunna stöka till igen. T ex om diskbänken är alldeles städad (händer ibland) så får jag nästan alltid lust att laga nåt eller baka. Det är nog därför det är bra att städa undan bland ungarnas grejer regelbundet, man märker ju hur leklusten växer av att allt står i ordning!

Rosa Grep sa...

Håller med Kajsa, det är skönt med ytor för då kan man stöka ner dem igen! Kroppsligt & själsligt. Som ett vitt pappersark ja, vissa vill måla något på det, andra vill skriva, någon vill vika, någon vill klippa and so on.

Maria sa...

Det är så konstigt detta med ett nytt år. Jag blir alltid sugen att rensa då. Och liksom göra nystart. JAg njuter också av ytorna som kommer när jag plockar bort julen.

manotanten sa...

irene: ja det sak bli skönt även om jag oftast är lika sen UT med julen som jag är IN med den... får nog se den lika länge ungefär som de som började föra advent...

fanny: ja jag tänkte på dig... att du skulle haft en sån, i stället för NSK's...

blipp: om man bodde på en gård på landet kunde man ju kanske spara ALLT "bra o ha" i nån bod o på vindar o loft men tror ändå att det skulle kännas som en börda till sist...
eller det är som med allt annat dagar när jag fungerar som en normal o frisk o kanske t o m glad människa då är det ju inga problem... med nåt men andra dagar känns det ju som man drunknar i skit... båda reell o mental... "bohoo"

kajsa o rosagrep: ja det är sant att alla fria ytor nästan omedelbart fylls med något...mycket...
undrar vad det är hos oss människor eg (hos de flesta jag känner) som får oss att nästan alltid vilja fylla ut ytor o tomrum, låta, klottra, skapa, stöka till... både fysiskt o psykiskt, som sagt... varför vi skyr tomhet, tystnad, renhet o lugn så mycket trots att vi (jag) påstår motsatsen... att vi vill ha det
buddismen el nån annan asiatisk filosofi/religion har väl tankar kring detta kan jag tänka...
utvecklingspsykologer har säkert också funderat en del...
och pedagoger... ja
att leka o skapa är samma sak

maria: nystart; ack ljuva dröm...

 
web statistics