manotantens strategier

onsdag 15 april 2009

Eviga frågor

I morse höll jag på att bryta nacken i trappan redan innan tiden själv hade vaknat.
Senare, på jobbet, 06.30-tiden, tappade jag hela kaffeburken i golvet vilket medförde att jag vid 06.32 s-t-ä-d-a-d-e (!)... tär på en bohems krafter, vill jag lova.
Nå, 06.48 fick jag ändå lite hopsopad koffeinsoppa i mig och på tröjan.

Fritidsbarnen var dock, som vanligt, "sköna lirare" och vid 7-tiden var vi igång och frukost-diskuterade saker som
"om det finns liv på andra planeter" och "om rymden tar slut nånstans" (plättlätta frågor för en überpedagog som jag med snusförnuftig vana att bolla tillbaka frågan till barnen)
"vilken schlagerlåt som var värst" (svårare fråga då jag inte hört en enda; kunde inte bidra med nåt vettigt eller ens snuspedagogförnuftigt)
"vad Döden egentligen har på sig under den svarta kåpan" (detta efter att ha sett en seriestrip i tidningen där döden tydligt hade röda underkläder på sig... inte heller i denna "issue" hade jag nåt givet svar...) och
"vem som kunde tänkas vilja stjäla två tvättmaskiner i Rimbo" (inte ens poliiisen kunde svara på det enligt lokaltidningen, så vi stod rätt svarslösa i många frågor där, barnen o jag, och klockan hade blivit 07.42 och jag tänker att frågorna alltid är viktigare än svaren!!!)

Väl hemma sen, efter jobbet, blev jag mot min vilja involverad i en diskussion av det kverulanta slaget... med en vuxen och fick alldeles för många SVAR... inga frågor.

Gick in för lite"consolation-surfing" bland proffsbloggarna... men va f-n... vilka hisnande innovativa jävlar och kreativa bastards det finns... man får ju prestationsångest! Något som det var åratal sen jag la längst in på översta hyllan i garderoben, trodde jag hahaha!

(Sonen spelar sin påsklovsreggaemix på akustiska guran nu; ter hur bra som helst... "no woman no cry" (bl a) är inte helt lätt att göra en cool cover på... men han gör det! Jajamen!)

Well, well, det här inlägget kom till enbart för att jävlas med mitt spirande (aldrig slumrande!) "minority complex" och därför ska jag avsluta med den sämsta bilden jag hittade i kameran.

Från igår kväll när vi red ut... Bilden usel på alla sätt och vis men kvällsritten, ackompanjerad av näktergalen var inte usel på ett enda sätt eller vis!!!

5 kommentarer:

Irene sa...

Jag red oxå på kvällsritt igår, dock inte i sånt mörker. Började rida 20,30 är nog något ljusare här...

Blipp sa...

Jag tror att det var döden som stal tvättmaskinerna, han behövde en för röd tvätt och en för svart tvätt.

manotanten sa...

Irene: Jo, vi gav oss ut ungefär vid den tiden vi med och det var inte såå mörkt då... egentligen, det var nog mer kameran som var felinställd på nåt sätt... men håll med om att det är fantastiskt att rida kvällsritter nu när det är vår!!! Ja alltid egentligen.

Blipp: Jaaa, självklart måste det vara den tjuvaktiga Döden som varit i Rimbo!
Barnen påstod visserligen med viss bestämdhet att det bara är ett skelett under kåpan... men även ett skelett vill väl ha rena, snygga underkläder, antar jag...

För övrigt så konstaterade barnen ATT det FINNS liv i universum och ATT det är rätt "ballt att rymden aldrig tar slut"... inte ett dugg svårt att förstå...

Svåraste frågan var nog den om schlagerlåten, som sagt...
Kanske hade vi inte ens förstått frågan... för vad menar man egentligen med "värsta låten" nuförtiden???

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Lyckliga du, som hört näktergalen.

Helgen i Focus sa...

såg dig hos Inspiration och Kreativitet.

ville bara presentera mina två nytillskott på "utmaningsmarknaden". Tänkte köra några veckor och se om det blir något intresse.

www.metrobloggen.se/nfbild

www.metrobloggen.se/nfverk

 
web statistics