manotantens strategier

lördag 21 februari 2009

Morgonpass

När jag var i stallet i morse hörde jag Patti på morgonpasset i p3 berätta att en vetenskaplig undersökning visat att avundsjuka aktiverar samma centra i hjärnan som när man känner fysisk smärta. Om den man är avundsjuk på misslyckas känner man antagligen skadeglädje och det i sin tur aktiverar samma "hjärn-utrymme" som när man njuter av någonting t ex sex eller god mat.
Tänka sig... men det visste man ju redan, eller hur? Fy så hemskt egentligen att vi är så lågt stående, vi människor...

Hade alltså morgonpasset i stallet och var där vid sju-tiden för att fodra o släppa ut sju hästar i grådasket... senare bröt ju solen fram och det blev ett fantastiskt vårvinterväder!
Mockade åt J också eftersom hon ramlade av överskottsenergiska Cixi i går kväll och fick väldigt ont i ryggen. Kanske behöver hon spara sin rygg lite i dag.

När Li kom vid nio tog vi lite kort på hepporna men hu, vad svårt det är att fotografera hästar! Speciellt Schaman som är så mörk... man ser knappt ögonen på vissa kort. Han rör sig hela tiden och har alltid ett eller båda öronen bakåt-tippade. Svårt, men på den här bilden såg han ju rätt nöjd ut i alla fall.


Däremot, när E-M som har hästen Z.. i stallet precis bredvid oss frågade om vi inte ville ta lite bilder när hon red på Ängen fick vi se en riktigt fotogenisk linslus till häst. Poserar lika säkert som villigt och vit och vacker som en dag är han.

3 kommentarer:

Irene sa...

Tycker du fick fina bilder på Schaman! Ser härligt ut i snön. Visst är det skönt att gå o pyssla i stallet på morgonen..

manotanten sa...

Harr nästan alltid stallet på lördagsmorgnarna och det är supermysigt att gå där och greja. En av veckans höjdpunkter faktiskt trots att jag eg är väldigt morgontrött.
Å, nu längtar jag till våren. Då sitter jag i solen intill stallväggen med utsikt över hagen och fikar när jag mockat o sopat o tagit ner hö o allt de där...

Åsa sa...

Ja, vilka jättefin bilder på Schaman, han ser så harmonisk ut.

 
web statistics