manotantens strategier

tisdag 10 mars 2009

Familjemedlem nr 6: ca 64 kg

Japp, det är jag det. Här, på jobbet för några dagar sen...
På eftermidda'n när det är lugnt på fritids har man tid för ett barn i taget...
Jag har ett fantastiskt jobb verkligen... Fritt på så sätt att man kan driva nästan hur stora och ambitiösa projekt man vill, orkar och anser att BARNEN har behov av men man kan också välja att vara NÄRVARANDE i vardagen. Möta barnen där de är och FINNAS där...
Låter lite "floskligt" kanske men är VIKTIGT, absolut övertygad om det.

3 kommentarer:

Irene sa...

Låter som om du har sunda ideer. Barnen är vår framtid.

m sa...

Håller så med dig, men vilket fritids jobbar du på? "när det är lugnt på fritids har man tid för ett barn i taget...". Det låter som en önskedröm!

manotanten sa...

Ja, vi har det väldigt förspänt på vårt fritids, på många sätt. Ca 45 barn inskrivna och tre i personalen, ingen går hem före halv 5... På på många fritids äter ju skolans förmiddagsverksamhet upp all fritidspersonalens tid egentligen. På andra ställen jag jobbat har många slutat halv 3 och ibland t o m tidigare (jag kan säga att det var till stor del därför jag sa upp mig från den skolan) Där jag jobbar nu har vi faktiskt i många år "kämpat" för att vara professionella och ägna vår tid åt det vi är anställda för från början: FRITIDS!
Så vi har verkligen ARBETAT för att ha det så och sen inte sagt att det funkar varje dag att s a s ägna sig åt "ett barn i taget" men det är faktiskt inte heller ovanligt att vi kan det... Som sagt, vi har det nog förspänt om man jämför med många andra fritidshem... just nu har vi dessutom en praktikant som är DUKTIG!!! Ja, vi har det väldigt bra!
Hjälp den här skola/fritids diskussionen kunde jag ju fortsätta hur länge som helst förstås... men det ska jag inte.

 
web statistics