manotantens strategier

söndag 1 mars 2009

Lite ridning

Veckan som gått har vi kunnat rida en del faktiskt, fyra dagar/kvällar för att vara exakt. Att vissa dagar bjudit på tö och andra på snö har gjort att isen givit vika lite, lite... så på Ängen har det alltså varit tjänligt underlag t o m för oskodda Schaman.
a


a
Eftersom Mano inte arbetat på rätt länge nu blir det mest skritt med fokus på hörsamhet... för det är en PIGG häst tanten sitter på, som SÖKER anledningar till att få BUSA. Helst skulle han ju springa fort, fort rakt fram med huvudet o svansen högst... och bocka stort och snyggt! Men tanten vill ju inte det, inte avramlingsvänligt underlag alls...
a
Men när han har fått tänka lite öppna och jag bett honom ta för sig lite med inner bak så är han plötsligt så koncentrerad och samarbetsvillig och vi gör några övergångar till trav bara med kravet att försöka bära sig o inte spänna sig i övergången. Och ja, han bara flyyyter iväg och höjer ryggen och jag vill inte störa honom med min just nu väldigt rostiga sits så vi saktar av efter bara några riktigt bra steg. Några fina övergångar till och sen är arbetspasset slut, kanske 15-20 minuter allt som allt. Mano får en massa beröm och känner sig antagligen som "king of the kings".
På vägen hem bara måååste han busa lite, lite... men det gillas, det är en del av hans charm.
Några riktigt bra pass alltså, med mina mått i a f och så några promenader helt utan krav.
a
a


a
Grannstallets katt, som nästan bor i vårt stall, myser i solen... underbart vårligt... speciellt i dag när vi bytte vintermånad mot mars, den första vårmånaden. Jiiihaaa!
a

2 kommentarer:

Lissen sa...

Oj vad mycket du rider. I min ungdom så var det en hobby ett tag.
ROlig figur du har där nere.
Vilken vacker dotter.
Ha det gott

Irene sa...

Härligt det ser ut! Måste kännas skönt för honom att komma igång så mjukt

 
web statistics