manotantens strategier

lördag 21 mars 2009

Vår vår, allas vår

I dag är det vår på riktigt här i N:e!
"Vår" höbonde kom med sista höbalarna och kanske 70 "ägg", dvs vita inplastade hösilagebalar. Det brukar ibland vara ett drygt göra men just i dag var vi starka... (tänk Kentas "just idag är jag stark"...) och framför allt många, och tom några av våra gubbar och solen sken... så äggen var avklarade på under en kvart!
Li o jag red ut sen i vårsolen. Första, lite längre uterundan sen jag vet inte när. Men nu är isen äntligen väck och vi kunde t o m trava en del på grusvägen. Mano busade lite men var inte svår och höll sig inom ramarna. Han tyckte det var härligt! Det gjorde nog Bonzaij med som smågalopperade bakom oss ...men även han var en gentleman... och tur var väl det för Li har nyopererad tumme.
Jag har fikat på Tösses uteservering också så jag är NÖJD med dagen, trots att jag nu måste ta itu med allt jag har "skjutit upp"... disk, tvätt, städning... hujeda mig, tvår mina händer...


Bonzaij nån gång för läääänge sen, när det var vinter


4 kommentarer:

Irene sa...

Man får lov att glömma allt annat när det är VÅR!

manotanten sa...

ja vårkligen!

m sa...

Vad det låter härligt med uteservering. Det har jag faktiskt inte gjort än, även om fredagen kändes som om man skulle kunnat gjort det. Idag blev det grått igen. Har skrivit lite till på 12 feb.

manotanten sa...

ja, vi får förståss planera in div bakslag i väderleken som brukligt är... och tråkigt... så det gäller att passa på när vår "våår" tittar fram.
Har svarat lite till där nere 12 mars jag med och hos dig...

 
web statistics